Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Avrupa hisseleri, bugün ABD'de açıklanacak olan imalat sanayi verisinin Aralık ayında 6 ayın en hızlı artışını gerçekleştirmesinin beklenmesiyle birlikte yükseldi.Gösterge endeks Stoxx Europe 600, bu yükselişle birlikte son 2 ayın en yüksek seviyesini yukarıya taşıdı. Asya hisseleri yükseldi.

BHP Billiton Ltd. ve Rio Tinto Group, metal fiyatlarının Londra'da artmasıyla emtia üreticilerindeki yükselişe öncülük ettiler. Otomobil üreticileri, R.L. Polk & Co.'nun araba ve kamyonet satışlarının küresel çapta bu sene yüzde 6.7 artacağını açıklamasıyla ralli yaptı. Marks & Spencer Group Plc, Bank of America Corp.'un hisse notunu yükseltmesiyle değer kazandı.

Stoxx 600 Endeksi, Londra saatiyle 9:12'de yüzde 0.6 artarak 248.67 seviyesine ulaştı. Standard & Poor’s 500 endeks vadeli kontratı New York saatiyle 6'da işlem görmeye başlarken, Japonya dışındaki MSCI Asya Pasifik Endeksi yüzde 1.9 yükseldi. İngiltere, ABD ve İsveç piyasaları tatil nedeniyle dün kapalıydı.

Münih'deki Schroeder Equities GmbH  portföy danışmanı Daniel Weston " Yeni yılda büyüme beklentileri aşağı yönlü. Bu hisse senetlerinde alım fırsatı getirir, zira büyüme yılın ilerleyen dönemlerinde iyileşecek" dedi ve " Piyasa, büyümenin artmasıyla şirket karlarındaki artış ve düşük faizlerin işletmelere faydalı olması üzerine odaklanacak. Yatırımcılar, nakit tutmaktansa hisse senetlerini daha cazip bir alternatif olarak görecek" görüşünde bulundu.

Stoxx 600 dün, Alman imalat sanayinin tahminlerin üzerinde çıkmasıyla yüzde 1.1 yükseldi. Gösterge endeks, ABD liderlerinin bütçe açığını azaltmak konusunda tartışmalara devam etmesi ve Euro Bölgesi politika yapıcılarının borç krizine nasıl karşılık verecekleri konusunda ortak karara varamamalarının sonucu olarak 2008'den bu yana ilk yıllık düşüşünü yaşadı.