Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Standard & Poor's'un Avrupa'daki 9 ülkenin notunu kırmasının ardında dolar değer kazanırken altın ise yatay seyrediyor.

Spot altının onsu kayıp ve kazanç arasında gidip geldikten sonra Singapur'da yerel saat ile 12.49'da pek fazla değişim göstermeden 1,638.80 dolardan işlem gördü. Sarı metal 12 ocak perşembe günü bir ayın yükseği olan 1,662.20 doları gördükten sonra kar satışları ile cuma gününü ekside kapattı. New York Comex'teki şubat teslimli altının onsu yüzde 0.5 artışla 1,638.40 dolar oldu.

S&P; Fransa, Avusturya, İtalya, İspanya, Portekiz, Kıbrıs Rum Kesimi, Malta, Slovakya ve Slovenya'nın notları bir ya da iki basamak indirirken Almanya ise "AAA" olan kredi notunu korudu. Kuruluş, not indirimlerine gerekçe olarak, Euro Bölgesi'nde artan sistematik riski gösterirken, negatif görünümün nedeninin ise Euro Bölgesi'ndeki olası yeni resesyon riskindeki artışı yansıttığına dikkati çekti.

"altında herhangi bir yükseliş belirtisi güçlü dolar tarafından direnç görecektir." diyen Dayou Futures Co analisti Shen Bo, "Aynı zamanda Avrupa'daki istikrarsızlık ise  yatırımcıyı altına yöneltecektir." yorumunda bulundu. ETF'deki altın varlıkları 13 ocak haftasında yüzde 0.6 artış kaydetti.