Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

14. Fransız-Alman bakanlar kurulu, Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy ve Almanya Başbakanı Angela Merkel başkanlığında bugün Elysee Sarayı'nda toplandı. Ortak basın toplantısında konuşan Sarkozy ve Merkel euro bölgesindeki mali krize dair açıklamalarda bulundu.

''Fransa ve Almanya'nın, Yunanistan'ın devlet gelirlerini ayrı bir fonda toplayarak borçlarını azaltmaya çalışmasını istediklerini'' söyleyen Sarkozy, Yunanistan'ın yeni liderlerinin sorumluluklarını üstlenmelerini istediklerini kaydetti.

Yunanistan'ın bir karar almadıkça yardım fonunun serbest bırakılmayacağını dile getiren Fransa Cumhurbaşkanı Sarkozy, "Yunanistan görüşmelerinde zaman daralıyor, görüşmelerin bir an önce sonuçlanması ve bir anlaşma yapılması gerekiyor. Anlaşma olmaması gibi bir durumu düşünmüyoruz bile" dedi.

Almanya Başbakanı Angela Merkel ise Yunanistan'ı Euro'da tutmak istediklerini vurgulayarak, "Görüşmelerde süre daralıyor. Troyka'nın istekleri karşılanmadan bir anlaşma mümkün değil" ifadesini kullandı. Merkel ayrıca tüm Euro bölgesinin geleceğininin Yunanistan'dan çıkacak karara bağlı olduğunu belirtti.