Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Bugünkü Euro Bölgesi Maliye Bakanları toplantısında Yunanistan'ın ikinci kurtarma paketine hak kazanacağının speküle edilmesiyle Asya hisseleri büyük bir değişiklik kaydetmedi. MSCI Asya Pasifik Endeksi önceki kayıplarını azalttı.

BHP Billiton Ltd. yüzde 1.6 düşüş kaydederek maden şirketlerindeki kayıplara öncülük etti. Dünyanın en büyük ikinci kişisel bilgisayar üreticisi Lenovo Group Ltd., beklentinin üzerinde kazanç açıklamasının ardından hisse senetlerindeki yükselişte başı çekti. Enflasyonun beklenmedik şekilde hızlanmasıyla Hang Seng Çin Şirketleri endeksi de kayıplarını azaltmadan önce yüzde 1.7 düştü.

MSCI Asya Pasifik Endeksi erken saatlerde yüzde 1'e varan kayıplara işaret etmesine rağmen telafi etti ve günü yüzde 0.1 düşüşle 126.49 puandan kapadı. Endeks dün Yunanistan'da anlaşma sağlanacağına dair iyimserlikle destek bulmuş ve yüzde 1.3 oranında ralli yaparak 6 ayın zirvesine çıkmıştı.

Daha önce de defalarca tanık olunduğu gibi, Yunanistan'ın son dakikada anlaşma sağlayacağını söyleyen AMP Capital Investors Ltd.'ın yatırım stratejileri müdürü Shane Oliver, bitmeyen ertelemelere rağmen birçok göstergenin o yönde hareket ettiğini belirtti.

Bir hükümet yetkilisi bugün Yunanistan'ın Euro Bölgesi Maliye Bakanları'nın bugün ikinci kurtarma paketini onaylayacağından emin olduğunu söyledi. Yetkili, bugünün ilerleyen saatlerinde parti liderlerinin bir kez daha toplanacağını aktardı.

Yunanistan Maliye Bakanı Evangelos Venizelos Atina'da muhabirlere, Brüksel'deki Avrupalı maliye bakanları toplantısının öncesinde giderilmesi gereken bazı pürüzlerin olduğunu söyledi. Venizelos açıklamayı bu sabah 6'da sonlanmış olan Başbakan Lucas Papademos ve Troyka Heyeti ile görüşmelerin ardından yaptı.