Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Avrupa hisse senetleri, Euro Bölgesi maliye bakanlarının, Yunanistan'ın kurtarma paketinin onaylanmasında geri adım atmaları ile birlikte, değer kaybetti. Böylelikle hisseler, son beş günde dördüncü düşüşünü gerçekleştirmiş oldu. ABD endeks vadelileri ve Asya hisse senetleri de geriledi.

Barclays Plc, yatırım bankacılığı gelirindeki düşüş ile birlikte tüm yıl için karın yüzde 16 düştüğünü açıklamasının ardından yüzde 2.8 değer kaybetti. Saab AB, dördüncü çeyrek karının ve satışlarının analistlerin tahminlerinin altında kalmasının etkisi ile yüzde 1.5 geriledi. National Grid Plc, JPMorgan Chase & Co.'nun hisse için tavsiyesini düşürmesi sonucu yüzde 2.5 kaybetti. Next Plc, Deutsche Bank AG'nin "al" tavsiyesine bağlı olarak değer kazandı.

Stoxx Europe 600 Endeksi yüzde 0.4 gerileyerek, Londra saati ile 08:12'de 262.56 puana geriledi. Endeks, Euro Bölgesi'nin krizi kontrol altına alacağı yolundaki iyimserlik ve ABD'de ekonomik toparlanmanın sürmesi nedeniyle, halen yıl başından bu yana yüzde 7.4 yukarıda. Mart vadeli Standard & Poor's 500 (S&P 500) endeks kontratı yüzde 0.5 düşerken, MSCI Asya Pasifik Endeksi yüzde 1.5 geriledi.

Stoxx 600 Endeksi dün, Yunanistan Başbakanı Lucas Papademos'un, parti liderlerinin hükümetin anlaşmaya vardığı kemer sıkma tedbirlerine destek verdiklerini söylemesinin ardından yükselmişti.

Dün Brüksel'de biraraya gelen Avrupalı maliye bakanları, Euro Bölgesi'nin ayak sürüyen Yunanlı siyasetçileri ve kanun haline getirilmemiş tedbirlerin daha sonra tavsayabileceği endişelerini işaret ederek, Yunanistan'ın kurtarma paketini onaylamadı.