Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Beşiktaş Kulübü ve Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Yıldırım Demirören, Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) 27 Şubat'ta yapılacak olağanüstü genel kurulunda başkan adaylığı için resmi başvurusunu yaptı.

TFF'nin İstinye'deki merkezine, Beşiktaş Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Zülfikaroğlu ve kardeşi Tayfun Demirören ile gelen Yıldırım Demirören, başkan adaylığı dilekçesini yetkililere verdi.

Yaklaşık 20 dakika federasyon merkezinde kalan Demirören, binadan ayrılırken yaptığı açıklamada, federasyon başkanlığı için müracaat eden 19 adaydan biri olduğunu belirterek, ''Tek hedefimiz bu kaosu, kimse yara almadan, kimse üzülmeden, Türk takımları üzülmeden, UEFA ile yeni federasyonun yeni yönetimin yapacağı diyalogla en iyi şekilde çözmek için yola çıktık. Allah hepimize yardımcı olsun diyoruz. Hayırlı olsun'' dedi.

Bir basın mensubunun kendisini 14 Süper Lig kulübünün desteklediğini belirtmesi üzerine Demirören, ''Sonuçta sadece Süper Lig kulüpleri değil, Bank Asya 1. Lig, 2. Lig kulüpleri, amatörler, hepsinin desteğiyle bir yere gelmek istiyoruz. Güçlü bir yönetim ile gelmek istiyoruz ki bu süreçte herkesin desteğini arkamızda hissederek, hepimiz için, Türk futbolu için, sizler için, taraftarlar için uğraşmak istiyoruz'' diye konuştu.

Yıldırım Demirören, Galatasaray Kulübü Başkan Yardımcısı Adnan Öztürk'ün kendisinin adaylığını isabetli bulmadığına yönelik açıklamasının sorulması üzerine, şunları kaydetti:

''Her şeyin hayırlısı. 27 Şubat'ta seçim var. 19 adaydan biriyim. Eğer genel kurul bizleri taktir ederse, sonuçta Galatasarayımız gibi, Bursasporumuz gibi büyük takımların da federasyon başkanı olarak hep beraber bu mücadeleyi yapacağız.''

Bu sabah Beşiktaş Yönetim Kurulu Üyeleriyle yaptığı toplantıyla ilgili bir soruya Demirören, ''Başkanlık olarak 9 senem, aktif yöneticilik olarak da 4 senem olmak üzere aşağı yukarı 13 senem Beşiktaş Kulübü'nde geçti. Hatalarımız oldu, güzel ve mutlu günlerimiz oldu. Biz Beşiktaş camiası olarak bir aileyiz. Beşiktaş Kulübü muhakkak yeni başkanını seçecektir. Ayrılmak kolay değil. Allah hem Beşiktaş Kulübü'nün, hem de Türk futbolunun yardımcısı olsun'' diye cevap verdi.

Beşiktaş Kulübü başkanlığı için herhangi bir ismi destekleyip, desteklemeyeceğiyle ilgili soru üzerine ise Yıldırım Demirören, ''Beşiktaş Genel Kurulu kendi öz iradesiyle başkanını seçecektir'' ifadelerini kullandı.

Yıldırım Demirören, bugünden itibaren seçimler için çalışmalarına başlayacağını söyledi.