KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Gelişen piyasa hisse senetleri, Euro Bölgesi maliye bakanlarının Yunanistan'ın kurtarma paketini onaylaması ve Golden Eagle Retail Group Ltd. ve Longfor Properties Co. gibi şirketlerin karlarını artırmasının ardından değer kazandı. Bu hareket sonucu, gösterge endeks son bir haftanın en hızlı yükselişini gerçekleştirdi.

Merkezi Çin'in doğusundaki Jiangsu bölgesinde bulunan zincir mağaza işletmecisi Golden Eagle, 2011 yılı karının yüzde 26 arttığını açıklamasının ardından, Hong Kong'daki işlemlerde yüzde 6.4'lük bir sıçrama gerçekleştirdi. Longfor Properties, tüm yıl için net karının yüzde 53 artmasının ardından, Hong Kong'da, yüzde 6.1 prim yaptı. Cathay Financial Holding Co., Başkan Tsai Hong-tu'nun Economic Daily News'a verdiği demeçte, Çin bankalarına yatırım yapmayı araştırdıklarını açıklamasının ardından Tayvan bankalarına gelen alışlara öncülük etti.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi yüzde 1.1 yükselerek, Singapur saati ile 12:25'te 1,061.65 puana çıktı ve dünkü yüzde 0.9'luk kaybını geri aldı. EFSF CEO'su Klaus Regling, özel sektör kreditörlerle borç takası anlaşmasını tamamlayan Yunanistan, önümüzdeki üç yıl içinde, Avrupa Finansal İstikrar Fonu'ndan (EFSF) 100 milyar euronun (131.6 milyar dolar) üzerinde bir fon elde etme yoluna girdi.

Hong Kong'da BNP Paribas Wealth Management Asya yatırım stratejisti Andrew Freris, "Yunanistan şu an için güvenli" dedi.

Gelişen piyasa hisseleri ayrıca, ABD'de son beş ayın en hızlı artışını göstermesi beklenen perakende satışlar ve son bir yılın en yüksek seviyesine çıkması beklenen Almanya Zew endeksi verileri öncesi de yükseldi.

Advertisement