Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD hisse senetleri, yatırımcıların Fed'in finans kuruluşlarına uyguladığı stres testlerinin sonuçları üzerinde odaklanmasının ardından yükselişini altıncı güne de taşıdı. Bu hareket sonucu, Dow Jones Endeksi Şubat 2011'den bu yana en uzun süreli rallisini gerçekleştirdi.

Bank of America Corp. ve Morgan Stanley en az yüzde 1 değer kazandı. Citigroup Inc. ve MetLife Inc. hisseleri ise yüzde 2.9'un üzerinde değer kayıpları yaşadı. Regions Financial Corp., hükümetin kurtarma için verdiği parayı geri ödemek için 900 milyon dolarlık hisse satışı planlamasının ardından yüzde 7.6 yükseldi. Apple Inc., Morgan Stanley'in hisse-fiyat tahminini yükseltmesi sonrası yüzde 2.3 değer kazandı. Cliffs Natural Resources Inc., temettüsünü iki katından fazla artırma planlarına bağlı olarak yüzde 6.4 yükseldi.

S&P 500 Endeksi yüzde 0.2 yükselerek New York saati ile 09:58'de 1,398.20 puana ulaştı. Gösterge endeks, dün, açıklanan karların 14.4 katı seviyede değerlendi. Dow Jones Endeksi ise 29.29 puan ya da yüzde 0.2 yükselerek 13,206.97 puana geldi.

Philadelphia Trust Co. şef yatırım yetkilisi Richard Sichel, "Dışarıda oldukça iyi haberler var" dedi "Stres testlerinin sonuçları çok iyiydi. Genel olarak, ekonomik haberler beklenenden daha iyi geliyor. Değerlemeler makul" değerlendirmesinde bulundu.

Hisse sentleri, Fed'in ekonomik değerlendirmesini yükseltmesi, perakende satışların artması ve JPMorgan Chase & Co.'nun temettüsünü güçlü bir şekilde artırması sonucu yükselişini dün itibariyle beşinci güne taşıdı. Bu hareket sonucu, Dow Jones Endeksi 2007'den bu yana en yüksek seviyesine çıktı. Dünkü yükselişler, bu yılki kazançları S&P 500 Endeksi'nde yüzde 11'e çıkardı ve gösterge endeks 1991'den bu yana en iyi yıl başlangıcını gerçekleştirdi.