Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD hisselerinin gösterge endeksi, Haziran 2008'den bu yana en yüksek seviyesine tırmanmasının ardından 5 günlük rallisine ara verdi; Standard&Poor's 500 Endeksi geri adım attı. S&P 500 Endeksi'ndeki finansal hisseler, Fed'in stres testi sonuçlarının ardından dün kazançlar ve kayıplar arasında gidip geldi.

Citigroup Inc. ve MetLife Inc. yüzde 3.3'ün üzerinde değer kaybetti. Bank of America Corp. ve Zions Bancorporation yüzde 4.1'in üzerinde primlendi. Dow Jones Ulaştırma Endeksi, Fed'in ekonomik değerlendirmesini yükseltmesinin, parasal genişlemeye gidileceği beklentisine göre alınmış pozisyonlarını azaltmasıyla yüzde 1.4 düştü. Apple Inc., Morgan Stanley'nin şirketin hisse fiyatı tahminini aşağı çekmesi üzerine yüzde 3.8 geriledi.

S&P 500 Endeksi, önceki gün kazançlarının 14.4 katından fiyatlanarak, Temmuz'dan bu yana en yüksek değerlemesiyle kapanmasının ardından dün yüzde 0.1 kayıpla 1,394.28 puana çekildi. Dow Jones Endeksi yüzde 0.1 kazançla 13,194.10 puana çıktı. Russell 2000 Küçük Şirketler Endeksi yüzde 0.9 düşüşle 823.40 puandan işlem gördü. 7.5 milyar hisse dün ABD Borsalarında el değiştirerek, 3 aylık ortalamanın yüzde 13 üzerine işaret etti.

Bunun bir güven sorunu olduğunu belirten Jensen Investment Management Inc.'in yardım portföy yöneticisi Robert Zagunis, ilerlemenin adım adım sürdüğünü savunarak, Fed'in stres testi sonuçlarını örnek gösterdi ve uzun vadede piyasanın daha da yükseleceğini söyledi.

S&P 500'ün 1991'den bu yana en iyi yıl başlangıcına işaret etmesinin ardından hisselerdeki kazançların ekonomik beklentileri geride bıraktığına ilişkin endişeler arttı.