Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD'de Philadelphia bölgesinde imalat sanayi Mart ayında, fabrikalarda istihdamın artması ile birlikte, yaklaşık bir yılın en yüksek seviyesine çıktı.

Philadelphia Fed'in genel ekonomi endeksi, Şubat ayındaki seviyesi olan 10.2'den Mart ayında 12.5 seviyesine çıktı. Bloomberg News'un anketine katılan ekonomistlerin tahminlerinin medyanına göre, bu verinin 12 seviyesinde çıkması bekleniyordu. Bu verinin sıfır seviyesinin üzerinde çıkması, Pennsylvania, güney New Jersey and Delaware bölgesinde üretimin genişlediğini işaret ediyor.

İmalat sanayi şirketleri, şirketlerin stoklarını tekrar oluşturmaları ve yeni ekipmanlara yatırım yapmaları ile birlikte, genişlemeyi sürdürme pozisyonu almaktalar. Buna ek olarak, istihdam piyasasındaki artışlar, ekonominin en büyük kısmı olan tüketici harcamalarını destekler ve imalat sanayinin daha da büyümesine neden olur.

PNC Financial Services Group Inc. baş ekonomisti Stuart Hoffman, "İmalat sanayi son çeyreklerde ekonomiye liderlik yapıyor" dedi ve "İhracat, Avrupa'daki sorunlardan dolayı biraz durgun" değerlendirmesinde bulundu.

Bloomberg News'un anketine katılan 59 ekonomistin tahminleri 6 ile 18.5 arasında gerçekleşti.New York bölgesindeki imalat sanayi Mart ayında, Haziran 2010'dan bu yana en hızlı artışını gösterdi.