KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Euro bu hafta açıklanacak olan sanayi üretimi verisinin daralma göstermesinin beklenmesinin bölgede büyümenin sallantıda olduğu endişelerini artırması sonucu kararsız seyrediyor.

17 ülkenin ortak para birimi, Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Christine Lagarde'ın, politika yapıcılarına küresel ekonomik istikrar konusunda temkinli olma çağrısında bulunmasının ardından zayıfladı. Bu hafta içinde açıklanacak olan verilerin, Euro Bölgesi'nde Mart ayında hizmet ve imalat sanayi sektörlerinin, ikinci ay üst üste daralma eşiğinin altında kaldığını göstermesi bekleniyor. Öte yandan, bugün İtalya'da açıklanan sanayi üretimi verisi Ocak ayında yüzde 7.4 geriledi. Yen dolar karşısında üçüncü günde de değer kazandı.

New York'ta Wells Fargo & Co. Döviz analistlerinden Vassili Serebriakov, "Euro satma konusunda halen ilgi var" dedi ve "Şimdilerde tekrar büyümeye yönelik temel göstergelere bakmaya başladık ve ABD, İngiltere, Euro Bölgesi ve Japonya'dan oluşan G4'e baktığımızda, Avrupa'nın çevre ülkeleri düşük performans gösterecek gibi görünüyor" değerlendirmesinde bulundu.

Euro yen karşıaısnda yüzde 0.1 düşerek, New York saati ile 09:59'da 109.86 yen seviyesine indi. Bu parite gün içinde 110.15 yene kadar tırmanarak 31 Ekim'den bu yana en yüksek seviyesini görmüştü. Avrupa ortak para birimi dolar karşısında yüzde 0.1 düşerek 1.3156 dolara indi. Yen ise dolar karşısında yüzde 0.1 zayıflayarak 83.49 seviyesine geriledi.


Advertisement