TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Borsa uzmanı Arif Ünver, piyasalarda bu haftaya ilişkin beklentilerini AA muhabiri ile paylaştı. Bu hafta Merkez Bankası Para Piyasası Kurulu Toplantısı olduğunu anımsatan Ünver, Kurulun faizde bir değişiklik yapmasının beklenmediğini söyledi.

Munzam karşılıklarda ilgili olarak geçen hafta Merkez Bankası Başkanı Erdem Başcı'nın parasal sıkılaştırmaya yönelik değerlendirmesi kapsamında piyasada munzam karşılıklarda artış yönünde beklenti olduğunu ifade eden Ünver, bu durumun hisse senedi piyasasında bir baskı oluşturabileceğinin altını çizdi. Ünver, ''Bir süredir yukarı yönlü bir trend yaşadık, piyasada bir yorulma da gözüküyor. Yurt dışı piyasalar da aynı şekilde'' dedi.

Düzeltme sürecinin devam edebileceğini, munzam karşılıklarda oluşabilecek bir değişiklikle ilk etapta İMKB'nin 60 bin seviyesinde tutulabileceğini anlatan Arif Ünver, iç piyasanın yanı sıra yurt dışının da önemli olduğunu vurguladı.

Ünver, ''Avrupa Birliği'nde kurtarma fonunun artırılması konuşulurken, hafta sonu bir açıklama geldi. İspanya'nın durumu yeniden gündeme gelebilir, olumsuz bir hava estirebilir, dış piyasaları da iyi takip etmek gerekir'' dedi.

Munzam karşılıklarda bir değişiklik olması halinde haftalık bazda kuvvetli destek noktasının 58 bin 500 seviyesi olabileceğini, 60 bin puan seviyesinin psikolojik destek noktası olduğunu kaydeden Ünver, '' 60 bin kırılırsa 58 bin 500 seviyesi destek noktası olacaktır. Endeksin 58 bin puanın altına ineceğini düşünmüyorum'' dedi.

Ünver, piyasaların içeride munzam karşılıklardaki değişikliğe, dışarıda ise İspanya'nın durumuna göre gelebilecek olası haberlere göre yön belirleyeceğini sözlerine ekledi.

Advertisement