Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Uluslararası piyasalarda hisse senetleri, Japonya'da Nikkei Endeksi'nin geçen yılki deprem sonrası kayıplarını geri alması ve bugün açıklanacak olan ABD Tüketici Güveni endeksinin son bir yılın zirvesi yakınlarında tutunmasının beklenmesi ile birlikte yükselişini üçüncü güne taşıdı. Dolar değer kaybetti.

MSCI Tüm Ülkeler Dünya Endeksi, Londra saati ile 10:23'te yüzde 0.7 yukarıda seyrediyordu. Haziran vadeli Standard & Poor’s 500 (S&P 500) endeks kontratı yüzde 0.2 yükseldi. Doların altı önemli para birimi karşısındaki seyrini gösteren Dolar Endeksi üç gündür aşağı yönde hareket ediyor. Doğal gaz fiyatları ise son 10 yılın en düşük seviyesine geriledi.

Bugün Fransa'da beklenmedik bir şekilde yükselen tüketici güveni verisinin ardındani ABD'de de tüketici güveni verisi açıklanacak. Fed Başkanı Ben S. Bernanke dün yaptığı konuşmada, ABD ekonomisini desteklemeye devam edeceklerinin işaretini verdi. İngiltere Merkez Bankası politika yapıcısı David Miles, dün yaptığı açıklamada, sanayi kesimindeki atıl kapasitenin iç faktörlerden kaynaklanan enflasyonu baskı altında tutacağını ve bunun da ilave tahvil alımları için ortam oluşturacağını söyledi.

Lüksemburg'da BGL BNP Paribas SA hisse senedi stratejistlerinden Guillaume Duchesne, "Ekonomik veriler, durumun daha iyi ve istikrarlı hale gelip gelmediğini görebilmemiz açısından önemli" dedi ve "ABD'de durum oldukça iyi ve Avrupa'da, beklendiği kadar kötü değil" değerlendirmesinde bulundu.

Stoxx Europe 600 Endeksi yüzde 0.7 yükseldi ve yükselişini üçüncü güne taşıdı. Royal Bank of Scotland Group Plc (RBS), İngiliz hükümetinin bankadaki hissesinin bir kısmını satmak için aralarında Ortadoğulu devlet fonlarının da bulunduğu bazı yatırımcılarla görüşmeler yürüttüğü yolundaki haberlerin ardından yüzde 6.5'lik bir ralli yaptı. İngiltere, RBS'deki çoğunluk hisselerini yalnızca vergi mükellefleri için azami değere ulaştığında satacağını duyurdu.