Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD'de 2. el konut satışı Temmuz ayında artarak son sekiz ayın en düşük seviyesini atlattı ve konut sektörünün yılın ikinci yarısında toparlanacağı sinyallerine bir yenisini daha ekledi.

ABD Milli Emlakçılar Birliği'nden yapılan açıklamaya göre, ikinci el konut satışları yüzde 2.3 artarak yıllık 4.7 milyona ulaştı. Bloomberg tarafından yapılan bir ankete katılan 73 ekonomistin tahmin medyanı, yıllık satış oranının 4.51 milyona yükseleceğine işaret ediyordu. Fiyatı ucuzlayan konutlar ve rekor derecede düşük mortgage maliyetlerinden destek bulan emlak talebi, resesyonu tetikleyen konut endüstrisine olan rağbeti yükseltti.

Bugün ilerleyen saatlerde açıklanacak olan son Fed toplantısı tutanakları, politika yapıcıların konut verileri gibi raporları, dünyanın en büyük ekonomisinin daha çok teşvik ihtiyacı içerisinde olup olmadığını belirlemek adına yakından takip ettiğini gösterecek.

Regions Financial Corp. şef ekonomisti Richard Moody, bu yıl konut sektöründe daha çok ilerleme görüleceğini söyledi. Moody, "Bunun için iki anahtar istihdam sektöründeki büyüme ve mortgage kredi standardlarında bir rahatlama görüp görmeyeceğimiz olacak" dedi.

Bloomberg anketindeki tahminler 4.3 milyon ile 4.8 milyon arasında değişti. Geçtiğimiz ayın oranı revize edilmeyerek 4.37 milyonda kalmış ve Ekim ayından bu yana en düşük oran olmuştu.