Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Küllerinde yeniden doğan Kasımpaşa Spor Kulübü, Şota Arvelazde ile 4,5 yıllık sözleşme imzalamasının ardından tecrübeli teknik direktör takımın başına geçti. Takım ve lig ile ilgili BloombergHT.com'dan Süheyla Yılmaz'a konuşan Arveladze "İnşallah şampiyonluğu da göreceğiz." dedi.

Arveladze, Kasımpaşa Spor Kulübü'nün vizyonu geniş ve işin bilen kimselerin iş başında olduğu bir takım olduğunu vurgulayarak "Kasımpaşa'da geleceğimi gördüm. Başarılı olacağıma inanadım ve buraya geldim. Şu anda herkesin hedefi iyi bir takımı daha da iyi yapmak. Kulup olarak da daha güçlü olmak. Avrupa'da Türkiye adına güzel bir örnek sergilemek. Yolumuz var, ama inşallah şampiyonluğu da göreceğiz." açıklamasında bulundu.

Gerek takımdan gerekse yönetimden destek beklediklerini söyleyen Gürcü Hoca, "İşi bilen başarılı olan insanların iş başında olması sadece kulübe değil Türk futboluna da büyük bir destek oluyor. Kulubun yaptığı yatırım çok özel. Kulup inşallah daha güçlü olacak." vurgusu yaptı.

Şimdiye dek oynadığı 410 lig maçında 291 ve 61 milli maçta da 26 gol atarak Gürcistan futbol tarihine adını en skorer futbolcu diye kaydettiren Şota Arveladze, kendisinin gücünün fiziki performansından ziyade zekasından geldiğini vurgulayarak "Takımda bana benzeyen oyuncularım var. Santraforlar çok zekiler. Oyunlarını kendiminkine benzetiyorum. Top tutma ve pozisyona girme kaliteleri yüksek" açıklamasında bulundu.

Takımın hazır olduğunu belirten Arveladze, bizim için sorun dört - beş dizi ameliyat geçirmiş ciddi sakatların olması. Volkan, Şahin, Abdurrahman ve Kolibali sakat. Diz ameliyatlarından sonra iyi bir performans ile geri dönmeleri gerekiyor. Birkaç ayda bize geri döndüklerinde inanıyorum ki çok daha güçlü oluruz." vurgusu yaptı.

Takımın çok iyi gittiğini, oyunculardan memnun olduklarını, şimdilik transfer düşünmediklerini belirten Arveladze, sakatlıkların devamı durumunda ise ara transfer döneminde yeni isim arayışına girilebileceğini söyledi.

Tecrübeli teknik direktör dört gözle karşılaşmayı beklediğim takım olarak ise ayrıldığı bir önceki takım olan Kayserispor'u işaret etti. Arveladze, "Teknik direktör olarak 2,5 yıldır Türkiye'de çalışıyorum. Kayseri'den önce Trabzonspor'un karşısına çıkmak isterdim. Ama şu an kesinlike Kayserispor ön sıraya geçti. Kayserispor'a karşı oynamak beni mutlu eder." açıklamasında bulundu. Arveladze, Kayseri'nin çok sevdiği bir şehhir olduğunu ve orada çok sevdiği insanları bıraktığını belirtti.

Avrupa'da şanssız bir dönem yaşayan Milli Takım, Galatasaray ve Fenerbahçe için konuşan Arveladze, "Milli Takımda çok kaliteli oyuncular var. Şimdiye dek Türkiye'de bir arada bu kadar çok kaliteli futbolcu toplanmamıştı. Yeni bir ekip, yeni bir takım kuruldu. Her şey için zaman lazım. Ümitsiz değilim. Herkese ne kadar iyi odluklarını gösterecekler. Galatasaray, kulup olarak dışarıda da kendi gücünü gösterdi. Fenerbahçe'yi olaylar etkiledi ama onlar da kendilerine gelecekler. Çok fazla oyuncu değişimi oluyor." yorumunda bulundu.