KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

St. Louis Fed Başkanı James Bullard, son akademik çalışmaların Fed'in ekonomiyi desteklemek için fazla teşvik uyguluyor olabileceğini gösterdiğini söyledi.

"ABD'nin mevcut politika duruşu, para politikasındaki geri bildirim kurallarının tavsiye ettiğinden daha esnek olabilir" diyen Bullard, Yeni Zelanda Merkez Bankası'nın finansal piyasa ekonomistlerinden Leo Krippner'in çalışmalarını referans göstererek, para politikasının "aşırı esnek" olabileceğini söyledi.

Krippner çalışmasında Fed'in politikasının etkisini sıfır olarak hesapladı. Bullard, Krippner'ın bu görüşünü tam paylaşmamakla birlikte, çalışmanın "ilginç" olduğunu söyledi ve bu yönde daha fazla analizin yapılması gerektiğini savundu.

"VARLIK BALONU"

Bullard aynı zamanda rekor seviyedeki teşviklerin ABD'deki tarıma elverişli araziler gibi varlıkların fiyatlarında balon oluşturabileceğine dikkay çekti.

St. Louis bölgesinde bazen arazi fiyatlarından endişe duyduklarını söyleyen Bullard, "Bazı arazi fiyatları raporları, ciddi yükselişe işaret ediyor, bunu izliyoruz" dedi.

Fed Açık Piyasa Komitesi geçtiğimiz ay yüzde 7.9'da seyreden işsizlik oranını aşağı çekmek ve ekonomik büyümeyi desteklemek üzere merkez bankasının her ay 40 milyar dolarlık mortgage tahvili satın almasına karar verdi.

İlgili makale için tıklayınız...

Advertisement