Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Rekor seviyedeki teşviklerin başından beri destekçisi olan Chicago Fed Başkanı Charles Evans, enflasyon ve ekonomik büyümede yeterli oranda toparlanma olmadan Fed'in aylık 85 milyar dolar tutarındaki tahvil alımlarını azaltmaması gerektiğini ifade etti.

"Azaltmaya başlamadan önce yapılacak en iyi şey, gelen verilerle ekonomik büyümenin üçüncü çeyrekte sağlam bir ivme yakaladığına emin olmamız ve enflasyona baskı yapan geçici faktörlerin gerçekten geçici olduğunu görmemiz olacaktır" şeklinde konuşan Evans, bu yıl para politikasında oy hakkına sahip.

Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) 17-18 Eylül tarihinde gerçekleştireceği toplantıda büyük bir ihtimalle iş gücü piyasasındaki gelişimin istikrarını ve bu doğrultuda da tahvil alımlarını azaltıp azaltmamayı tartışacak.

FOMC 31 Temmuz'da, ısrarla yüzde 2'nin aşağısında seyreden enflasyonun ekonomi açısından risk teşkil ettiğini söylemişti. Enflasyon Temmuz ayı sonu itibarıyla yüzde 1.4 olarak görüldü.

Evans ayrıca, ekonomik görünümün Fed'in bu yılın sonlarına doğru tahvil alımlarını azaltmasına ve ardından aşamalı olarak düşürerek 2014 yılının ortalarında da sonlandırmasına yetecek seviyelere geleceğini belirtti.