Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Gelişen piyasa hisseleri, Uluslararası Para Fonu'nun küresel büyüme beklentilerini arttırmayı planladığını açıklamasından sonra son altı günde ilk kez yükseldi ve para birimleri güçlendi. Çin'de küçük şirketleri içeren endeks üç ayın zirvesine ralli yaptı.

Taiwan Semiconductor Manufacturing Co. ihracatcılara yüzde 2'lik bir artışla öncülük etti. Celltrion Inc., Maeil Business Newspaper'ın Roche Holding AG'nin de içinde bulunduğu şirketlerin hisse alacağını açıklamasından sonra 4 ayın en sert yükselişini kaydetti. Leshi Internet Information & Technology Corp ChiNext Endeksi'nde yüzde 3.9 kazandı. Güney Kore wonu ve Rus rublesi dolar karşısında yüzde 0.3 güçlendi.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi yüzde 0.4 artarak Hong Kong saatiyle 16:04'te 974.94 puana çıktı. Uluslararası Para Fonu'ndan (IMF) Christine Lagarde  küresel büyüme görünümünü yükseltmeyi planladıklarını dün Nairobi'de yaptığı açıklamada belirtti. Fed'in Aralık ayı toplantısının tutanakları bugün açıklanacak.

"Gelişmiş ülkelerdeki ekonomi toparlandıkça, gelişen ülkelerdeki ihracatcılar sevinecek," diyen Jakarta merkezli PT Samuel Asset Manajemen'in yetkilisi Agus Yanuar, "Bu emtia şirketlerini de kapsayacak, ve bugün ihracatcılarda bazı alımlar görebiliriz," diye görüş bildirdi.