Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Hong Kong’ta işlem gören Çin hisseleri, ABD Başkanı Obama’nın Irak’a hava saldırısını onaylaması ve Ukrayna’da tansiyonun yükselmesi ile Nisan ayından bu yana en dik haftalık düşüşe hazırlanıyor.

Hang Seng China Enterprises Endeksi (H-share),  yüzde 1.2 düşerek Hong Kong saati ile 10:32’de 10,745.27 puan oldu. Endeks, yüzde 2.2 oranında bir kayıp ile haftalık düşüşe ilerliyor. Çin’in Shanghai Bileşik Endeksi, yüzde 0.2 gerilerken, Hong Kong’un gösterge endeksi Hang Seng, yüzde 0.7 düşüş ile 24,221.44 puana geriledi.

Irak'ta soykırımı önlemek için harekete geçtiklerini söyleyen Obama, IŞİD'in Erbil'e karşı ilerleyişini vurmak için orduya yetki verdiğini açıkladı. Obama, Irak'a kara birliği gönderilmeyeceğini de belirtti. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya'ya yaptırım uygulayan ülkelerden "gıda, tarım ürünü ve hammadde" alımını bir yıllığına yasakladı.

Hong Kong merkezli Baring Asset Management Ltd. Asya çoklu varlık stratejisti müdürü Khiem Do, “Piyasanın şu anki durumu dünya genelindeki gelişmeleri yansıtıyor. Risk alımından çok kar satışının yapıldığı bir atmosferdeyiz” dedi.