Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(14:05'te güncellendi)

Avrupa hisseleri, Avrupa Merkez Bankası'nın (AMB) yarınki toplantıda teşvikleri genişleteceği iddiaları arasında, sağlık sektörü şirketlerinin desteği ile yükselerek altı yılın zirvesinin yüzde 0.2 yakınına geldi. 

Stoxx Europe 600 Endeksi yüzde 0.5 yükselerek Londra saati ile 10:29'da 349 puanda. Novartis AG, sağlık hizmeti şirketlerinin rekora yükselmesine öncülük ederek yüzde 2 değer kazandı. Standard & Poor's 500 endeks vadelileri yüzde 0.1'den az geriledi.
Stoxx 600, AMB Başkanı Mario Draghi'nin varlık alımlarının genişletileceği yönündeki açıklamaları ve Çin ile Japonya'da merkez bankalarının teşvik tedbirlerini artırmaları üzerine, bu yılın en düşük seviyesini gördüğü 16 Ekim'den bu yana yüzde 13 artış kaydetti. 

AMB 4 Aralık Perşembe günü toplanacak. Bloomberg anketine katılan ekonomistlerin yarısından fazlası AMB'nin teşvik programını genişletmesi durumunda devlet tahvili alacağı yönünde tahminde bulunuyor.

Yatırımcılar ayrıca ABD'de bugün açıklanacak olan ADP özel sektör istihdam verisini bekliyor. Veri bugün New York saati ile 08:15'te açıklanacak. Bloomberg anketine katılan ekonomistlere göre şirketlerin Kasım'da daha az işe alım yaptığı tahmin ediliyor. Yine bugün açıklanacak olan veri öncesinde hizmet sektörünün geçtiğimiz ay bir önceki aya göre daha hızlı genişleme göstermesi bekleniyor. 

ABD merkez bankası Fed bugün Avrupa piyasaları kapandıktan sonra Bej Kitap raporunu yayımlayacak.

(14:05'te güncellendi)