Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD hisseleri, Avrupa Merkez Bankası (AMB) Başkanı Mario Draghi'nin ek teşviki önümüzdeki çeyrekte değerlendireceklerini açıklamasının ardından enerji hisseleri öncülüğünde rekor seviyelerden geriledi. Yatırımcılar, ABD’de işgücü piyasasına ilişkin verinin açıklanması öncesinde Draghi’nin açıklamaları ile hayal kırıklığına uğradı.

Chevron Corp., enerji hisselerinin S&P 500’de bulunan gruplar arasındaki en büyük düşüşü göstermesi ile yüzde 1.3 değer kaybetti. Microsoft Corp., Barnes & Noble Inc.’in şirketin Nook işletmesindeki hisselerini geri satın alacağı açıklaması ile yüzde 1.6 yükseldi.

Standard & Poor's 500 Endeksi yüzde 0.1 gerileyerek New York saati ile 16:00’da 2,071.91 puan ile günü tamamladı. Dow Jone Industrial Average 12.52 puan veya yüzde 0.1’den az düşüş ile 17,900.1 puana oldu. Küçük ölçekli şirketlerin bulunduğu Russell 2000 Endeksi, iki günlük rallinin ardından yüzde 0.5 geriledi. ABD piyasalarında yaklaşık 6.1 milyar hisse senedi işlem gördü, işlem hacmi 3 aylık ortalamanın yüzde 9.6 altında seyretti

New York'taki Voya Investment Management kıdemli piyasa stratejisti Karyn Cavanaugh "Draghi içinde bulundukları durumdan çıkmak istiyorsa, tahvil alımı yapmaya başlamalı. Bence sonunda iyi haberi acalacağız ve genişleme olacak" yorumlarında bulundu.

Draghi'nin, enflasyon ve büyüme için tahminlerin "önemli ölçüde" düşürüldüğünü de belirttiği açıklamaları, merkez bankasının devlet tahvillerin de kapsayan bir varlık alımı programına başlayacağı yönündeki söylentilerini boşa çıkardı.