Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Japonya hisseleri, yatırımcıların güvenli varlıklara yönelmesinin yeni yukarı itmesi ve Topix endeksinin 3 haftanın en büyük kaybına hazırlanması ile düşüşü 2. güne taşıyor. İhracatçılar ve aracılık şirketleri düşüşlere öncülük etti.

Toyota Motor Corp., yüzde 2.6 gerileyerek Topix endeksindeki en büyük düşüşü kaydetti. Nomura Holdings Inc., yüzde 2.7 değer kaybetti. Skymark Airlines yüzde 15 yükseldi.

Topix endeksi yüzde 0.2 düşerek Tokyo saati ile 13:40’ta 1,405.19 puana geldi. Endeks 17 Kasım’dan bu yana en sert kaybı kaydetmeye hazırlanırken, 17 Ekim’deki düşük seviyesinden bu yana olan yükselişi yüzde 19’a düşürdü. Endekste bugün yükselen her hisse senedi için dört hisse senedi geriledi. Nikkei 225 Stock Average yüzde 2.4 gerileyerek 17,39236 puan oldu. Yen, dün yüzde 0.8 değerlenmesinin ardından kazançları genişletti.

Tokyo’daki SMBC Nikko Securities Inc. hisse senedi yöneticilerinden Hiroichi Nishi, “Güçlü yen dikkate alındığında, hisse senedi fiyatlarında bir düzeltme olması mantıklı görünüyor. Piyasa kesintisiz bir yükseliş içindeydi dolayısıyla bir hız düzeltmesi görmek şaşırtıcı değil” dedi.