Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD hisseleri, dün enerji şirketleri nedeniyle yaşanan satışların ardından bugün iyi gelen perakende satış ve işsizlik maaşı başvuruları verileri ile 7 haftanın en kötü gününden toparlandı ve günü yükseliş ile tamamladı.

Gösterge endeksler, petrolün 2009’dan bu yana ilk kez varil başına 60 doların altına gerilemesi ile günün en yüksek seviyelerinden geriledi ve enerji hisselerindeki ralli silindi. Staples Inc., Standard & Poor’s 500 Endeksi’ndeki en büyük artışı kaydetti. Urban Outfitters Inc. yüzde 7.6 prim yaparak perakende hisselerindeki yükselişleri hızlandırdı. Perakende hisseleri yüzde 1 değerlendi.

S&P 500 yüzde 0.5 yükselerek New York saati ile 16:00’da 2,035.33 puan ile günü tamamladı. Dow Jones Industrial Average, 63.19 ouan veya yüzde 0.4 artış ile 17,596.34 puan oldu ve önceki yüzde 1.3’lük yükselişi düşürdü. ABD piyasalarında yaklaşık 7.2 milyar hisse senedi işlem gördü. İşlem hacmi 3 aylık ortalamanın yüzde 4.9 yukarısında seyretti.

ABD'de perakende satışlar Kasım'da 8 ayın en yüksek artışını kaydederek, tüketicinin iyileşen istihdam piyasası ve ucuz akaryakıttan faydalandığını gösterdi. ABD'de işsizlik başvuruları geçtiğimiz hafta üç haftanın en düşüğüne gerileyerek, gelişen ekonomik koşulların işten çıkarmaları sınırlandırdığını ortaya koydu.