Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Yunanistan'ın yerli ve yabancı para cinsinden uzun vadeli kredi notlarını "CCC" olarak teyit etti

Fitch, Yunanistan'ın 17 Ocak'ta "durağandan", "negatife" çevirdiği görünümünü ise değiştirmedi.

Fitch Ratings'ten yapılan yazılı açıklamada, Yunanistan'ın uzun vadeli kredi notlarının "CCC" seviyesinde korunduğu bildirilirken, karara gerekçe olarak bankacılık sektöründeki sınırlı likiditenin kamu finansmanı üzerinde oluşturduğu baskıyı gösterdi.

Açıklamada “Ülkedeki kamu kuruluşlarının ödemelerine ilişkin belirsizliğin sürdüğü kaydedilen açıklamada, "Yunanistan hükümetinin mevcut likidite sıkıntısını, özel şirketlerin ödemelerini geciktirmeden çözmesini bekliyoruz ancak temerrüt gerçek bir olasılık" ifadelerine de yer verildi.

Şirket ayrıca “Azalan yatırımcı ve Tüketici Güveninin ülke ekonomisindeki toparlanmayı engellediğini” belirterek, Yunanistan ekonomisinin bu yıl büyümeyeceği öngörüsünde bulundu.

Diğerleri de not düşürmüştü

Standard&Poor's, 15 Nisan'da Yunanistan'ın görünümünü "negatif"te bırakırken, kredi notunu "B-"den "CCC+"ya düşürmüştü.

Moody's ise 30 Nisan'da yaptığı değerlendirmeyle ülkenin kredi notunu "Caa1"den "Caa2"ye indirmiş ve görünümünü negatif olarak belirlemişti.