Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Bloomberg anketine katılan ekonomistler, Fed’in faiz artırımı planlarında Yunanistan ilişki bir erteleme olmayacağını öngörüyorlar.

Yunanistan krizi, Bloomberg’in bu hafta gerçekleştirdiği ankete katılan ekonomistlerin çoğunluğu tarafından ABD ekonomisi ve Fed için büyük bir endişe olarak görülmüyor. Ekonomistler krizin ABD ekonomisine zarar vermeyeceğini ve Fed’i bu yıl faiz oranlarını artırmadan alıkoymayacağını belirttiler.

Fed yetkilileri, Haziran ayı toplantı tutanaklarına göre, Yunanistan’ın Euro Bölgesi’nden çıkma ihtimali ile ilgili endişeliler. Ancak ekonomistlerin çoğu bu endişelerin Fed’i faizleri artırmadan uzaklaştırmayacağını düşünüyor. Ekonomistler faiz artırımında Eylül ayının hala ihtimal dahilinde olduğu ifade ediyorlar.

Yunanistan krizi bu hafta sonu bir sonuca varabilir. Avrupa Birliği liderleri Pazar günü Brüksel’de bir araya gelerek kıtanın en borç yüklü ülkesine yardımları sürdürüp sürdürmemeyi tartışacaklar. Ancak ekonomistlere göre sonuç ne olursa olsun ABD’nin endişelenecek fazla bir şeyi yok.