KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Çin hisseleri, hükümetin hisse senedi piyasasına sağladığı desteği azaltacağı endişesinin artması ile Salı günkü kayıpları genişletiyor.

Şanghay Bileşik Endeksi yüzde 5 gerileyerek yerel saat ile 11.05’te 3,560.17 puan oldu ve 200 günlük hareket ortalamasının altına düştü. Endeks 8 Temmuz’dan bu yana en düşük kapanışı yapmaya hazırlanıyor. Endekste yükseliş gösteren her bir hisse senedi için yaklaşık 39 hisse senedi geriledi. Endekste Salı günü yüzde 6.2 gerilemişti. Hang Seng China Enterprises Endeksi yüzde 1.9 gerileyerek 9 ayın en düşük seviyesine indi.

Menkul değer regülatörünün Cuma günü hisse senedi fiyatlarını desteklemekle görevli devlet kurumu China Securities Finance Corp.’un volatilitenin gerilemesi ile birlikte satın alımı azaltacağını belirtti. Hisse senetleri bu açıklamanın ardından bu hafta düşüşe geçti. Çinli yatırımcılar, Salı günü açıklanan verinin emlak sektöründe güçlenmeye işaret etmesinin ardından ek parasal teşvik beklentilerini düşürdü.

Shanghai Zhaoyi Asset Management genel müdürü Li Jingyuan, “Bazı yatırımcılar hükümetin piyasa tamamıyla istikrarlaşmadan geri çekileceğinden endişeli” dedi.

Advertisement