Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD hisse senetlerinin göstergesi Standard & Poor's 500 (S&P 500) Endeksi, enerji sektörü hisse senetlerinin yaklaşık üç ayın en hızlı yükselişini göstermesi ve tüketici harcamaları verisinin ekonomiye ilişkin iyimserliği artırmasının ardından, yükselişini üçüncü güne taşıdı.

Emtia şirketleri, ham petrol fiyatlarının iki haftanın zirvesine çıkması ve Çin ve Amerikan ekonomilerine ilişkin iyimserliğin ham maddeler için talebin artacağı beklentilerini güçlendirmesine bağlı olarak sanayi metalleriniin değer kazanması ile yükselişini ikinci güne taşıdı. Chevron Corp. yüzde 3.9 ralli yaptı ve bakır madencisi Freeport-McMoRan Inc. yüzde 16ile Ağustos ayından bu yana en hızlı yükselişini gerçekleştirdi. Celgene Corp., en fazla satan ilaçlarından biri için patent sorunu konusunda anlaşmaya varmasının ardından yüzde 9. değer kazandıç Micron technology Inc. çeyrek dönem satışların beklenenin altında kalması sonrası yüzde 2.2 geriledi.

Standard & Poor's 500 (S&P 500) Endeksi yüzde 1.2 artarak günü 2,064.29 puandan kapadı ve endeksin üç gün süren yüzde 2.9'luk rallisi bu yılın kayıplarının silinmesini sağladı. Dow Jones Endeksi 184.93 puan ya da yüzde 1.1 yükselerek 17,602.20 puandan kapandı. S&P 500 Endeksi hisselerinin toplam işlem hacmi 30 günün ortalamasının yüzde 16 altındaydı. ABD hisse senedi piyasaları Perşembe günü Noel tatili nedeniyle yarım gün çalışacak ve yeniden 28 Aralık'ta açılacak.

Lisle, Illinois'de OakBrook Investments LLC şef yatırım yetkililerinden Peter Jankovskis, "Petrol ve ham maddelerdeki kazançlar açık bir şekilde piyasanın yükselmesine yardımcı oluyor," dedi ve "Tüketici harcamaları iyi görünüyor ve bu ekonomi için iyi" şeklinde görüş bildirdi.