Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD hisse senetleri, Facebook Inc. ve Alphabet Inc.'deki kazançların, Çin'deki yavaşlamanın yayılacağı endişeleri ile gelen satışları ve petroldeki düşüş sonrası enerji sektöründeki düşüşleri dengelemesinin ardından yatay kapandı.

İnternet şirketlerine gelen alımlar, Facebook ve Google'ın ana şirketi Alphabet'in yüzde 1.2'den fazla yükselmesi ile birlikte, hisse senetlerindeki kayıplara set çekti. Online video şirketi Netflix Inc., Apple Inc.'nin şirket için teklifte bulunacağı spekülasyonu ile yüzde2.5 değer kazandı. Enerji grubu hisse senetleri, Kasım ayından bu yana ilk kez iki hafta art arda yükseldikten sonra, petroldeki düşüşün etkisi ile aşağı yönde hareket etti. Exxon Mobil Corp., Salı günü karını açıklamadan önce yüzde 2 değer kaybetti. Alphabet karını açıklamasının ardından, kapanış sonrası işlemlerde değer kazandı.

Standard & Poor's 500 Endeksi (S&P 500), yüzde 1'e kadar genişlettiği kayıplarını geri aldı ve yüzde 0.1'den az bir düşüş göstererek günü 1,939.38 puandan tamamladı. Dow Jones Endeksi 17.12 puan ya da yüzde 0.1 düşerek 16,449.18 puandan kapandı. Nasdaq Bileşik Endeksi yüzde 0.1 tırmandı. New York Borsası'nda dün yaklaşık 8 milyar adeet hisse el değiştird ve böylelikle işlem hacmi üç ayın ortalamasının yüzde 4 üzerine çıktı.

Luzerner Kantonalbank AG traderı Benno Galliker, "Aslında yeni ayı pozitif bir başlangıç bekliyordum, ancak piyasa halen tedirgin ve Şubat ayı kolay olmayacak," dedi ve "Dikkatler, Çin, petrol ve şirket karlarında. Çin'den gelen zayıf veriler ve düşük petrol fiyatları piyasa üzerinde baskı oluşturuyor" şeklinde görüş belirtti.