Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Japonya hisse senetleri, yatırımcıların hisse senetlerinin fazla satıldığını değerlendirmesi ve Japonya ekonomisinin son çeyrekte beklenenden fazla daraldığını gösteren verinin merkez bankası teşvik benlentisini artırmasının etkisiyle, Topix Endeksi'nin yedi yıldan fazla bir sürenin en güçlü yükselişini gerçekleştirmesiyle birlikte yükseldi.

Japonya Topix Endeksi, geçtiğimiz hafta yüzde 13 düşmesinin ardından Tokyo'daki kapanışta yüzde 8 yükseldi ve 1,292.23 puana gelerek Ekim 2008'den bu yana en güçlü yükselişnii gerçekleştirdi. Nikkei 225 Endeksi, yenin düşüşünü ikinci güne taşımasıyla yüzde 7.2 artarak 16,022.58 puan seviyesine geldi. ABD piyasaları Cuma günü, Eylül'den bu yana görülen en uzun düşüş sürecini durdurarak, yükseldi. Çin anakara piyasaları bir haftalık tatilin ardından, Pazartesi günü yeniden açıldı.

Hong Kong'da Mirabaud Asia Ltd. trading yöneticisi Andrew Clarke, “Japonya aşırı satış bölgesinde. Herkes dönüş yapmak için çabalıyor. Sadece uzun pozisyon alan yatırımcılar, perakendecilik sektörü hisselerine ve hedge fonlarına giriş yapıyorlar” dedi.

Topix Endeksi'nde 14 günlük RSI göstergesi Cuma günü azalarak 26.49 seviyesine geriledi. Bazı traderlar, söz konusu göstergede 30 seviyesini hisse senetlerinde yükseliş işareti olarak değerlendiriyor.