Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Geçen sezonun Ziraat Türkiye Kupası galibi Galatasaray ile Süper Lig şampiyonu Beşiktaş Torku Arena'da Süper Kupa finali için karşı karşıya geldi.

Normal süresinde gol sesi çıkmayan maçta iki ekip de gol pozisyonu üretmekte sıkıntı yaşadı. 90 dakikası golsüz sona eren maç uzatmalara gitti. Mücadelenin 100. dakikasında Galatasaray'ın savunma oyuncusu Hakan Balta kafa vuruşuyla skoru 1-0'a getiren isim oldu.

Galatasaray'ın golünden sonra beraberlik için bastıran Beşiktaş, 107. dakikada Chedjou'nun kendi kalesine attığı golle skoru 1-1'e getirdi. Normal süresi ve uzatma dakikaları beraberlikle geçilen maçı, penaltı vuruşları sonucunda Galatasaray kazanarak şampiyon oldu.

Beşiktaş'ta Atiba Hutchinson, Oğuzhan Özyakup ve Cenk Tosun penaltı atışlarını kaçırırken, Galatasaray'da Tolga Ciğerci, Hakan Balta ve Selçuk İnan penaltı vuruşlarını gole çevirdi.

Geçen sezon Süper Kupa mücadelesinde Bursaspor'u yenen Galatasaray, üst üste ikinci kez şampiyon olurken Beşiktaş, Süper Kupa zaferini son olarak 2006-07 sezonunda yaşamıştı.

Galatasaray Teknik Direktörü Riekerink, Galatasaray'daki 13. maçında 2. kupasını kazandı.

BEŞİKTAŞ: 1 - GALATASARAY: 4
STAT: Konya Büyükşehir Belediye
HAKEMLER: Mete Kalkavan, Ceyhun Sesigüzel, Esat Sancaktar

BEŞİKTAŞ: Tolga Zengin, Beck, Marcelo, Necip Uysal (Dk. 105 Adriano), Tosic, Tolgay Arslan (Dk. 72 Ömer Şişmanoğlu), Hutchinson, Kerim Frei (Dk. 46 Quaresma), Oğuzhan Özyakup, Olcay Şahan, Cenk Tosun

GALATASARAY: Muslera, Linnes, Chedjou, Hakan Balta, Carole, Selçuk İnan, Tolga Ciğerci, Sinan Gümüş (Dk. 87 Yasin Öztekin), Sneijder, Bruma, Podolski (Dk. 43 Eren Derdiyok)

GOLLER: Dk. 100 Hakan Balta (Galatasaray), Dk. 107 Chedjou (kendi kalesine) (Beşiktaş)
SARI KARTLAR: Dk. 57 Beck, Dk. 87 Oğuzhan Özyakup, Dk. 99 Necip Uysal (Beşiktaş), Dk. 76 Tolga Ciğerci (Galatasaray)