Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

ABD merkezli siyahi karşıtı ırkçı örgüt Ku Klux Klan, Donald Trump'ın seçim zaferini kutlayan bir geçit töreni yapacağını duyurdu. Örgüt, Trump'ın ABD'ye beyaz ırk ulusalcılığı ve ana akım politikalara karşı alternatif sağ politikalar getirmesini bekliyor.

Ku Klux Klan'ın Pelham merkezli Sadık Beyaz Şövalyeler isimli grubunun organize edeceği geçit töreninin 3 Aralık'ta North Carolina eyaletinde yapılacağı açıklandı. Törenin saati ve yeriyle ilgili bir bilgi ise verilmedi.

Donald Trump'ın seçim zaferinin ardından eski Ku Klux Klan lideri David Duke de Twitter hesabından bir açıklama yapmıştı. Duke; "Bununla ilgili hataya düşmeyin. Trump'ın seçilmesinde bizim insanlarımız çok büyük bir rol oynadı." ifadelerini kullandı.

ABD'deki Neo Nazi grupların önde gelen isimlerinden biri olarak görülen Andrew Anglin ise yaptığı açıklamada; "Bizim şanlı liderimiz, Tanrı İmparatorluğa yükseldi. Bununla ilgili hataya düşmeyin; bunu biz yaptık. Biz olmasaydık, bu mümkün olmazdı. Beyaz ırk oyuna geri döndü. Ve biz oynarsak, kimse bizi yenemez. Galibiyetimiz durdurulamaz." şeklinde konuştu.

ABD'de 1865 yılında kurulan siyahi karşıtı Ku Klux Klan, Amerikan İç Savaşı sonrasında siyahilerin kazanmaya başladığı haklara, özgürlüklere ve siyah - beyaz eşitliğine karşı çıkıyor. Tarih boyunca dönem dönem şiddet ve teröre başvuran Klan, iki defa dağılmasına karşın varlığını sürdürüyor.

HABERTURK.COM