Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Çin Devlet Televizyonu'nun Çin Devlet Başkanı Şi ile ABD Başkanı Trump'ın Kuzey Kore de dahil bazı konuları görüştüğünü belirtmesinin ardından gelişen ülke varlıkları yükseldi. Singapur'daki United Overseas Bank'ta ekonomist olan Ho Woei Chen, "Asya'da Kore yarımadasına dair gerilim odak noktası. Bu durum Kore varlıklarına baskı yapmaya devam edecek" diye konuştu.

Güney Kore wonu bugün düşüşünü tersine çevirerek %0.3 yükseldi. Kospi endeksi yükselirken 10 yıllık tahvil faizi 1 baz puan düşerek %2.19 oldu.

Çin'de onshore yuan Kuzey Kore'ye ilişkin jeopolitik risklerle bir haftanın en düşük seviyesine geriledi. Endonezya rupisi düştü. Ülkedeki küresel fonlar 10 Nisan'da net 3.08 trilyon rupilik (232 milyon dolar) tahvil sattı.

Tayland bahtı dolar endeksinin düşmesiyle yükselirken 10 yıllık tahvil faizi %2.68'de kaldı.



Küresel yatırımcılar dün net 548 milyon bahtlık hisse senedi sattı.

Malezya ringiti fazla değişmezken KLCI Endeksi 3 günde ilk kez yükseldi. 10 yıllık tahvil faizleri 3 baz puan artışla %4.15 oldu.

Filipin pesosu ve gösterge endeks yabancı girişiyle yükseldi. 10 yıllık tahvil faizi de 3 baz puan artışla %4.60 oldu. Dünya Bankası'na göre ülke GSYH'si bu yıl ve 2018'de %6.9'ar oranda büyüyerek Doğu Asya ve Pasifik'in en iyi performansını gösterecek.

Hint rupisi ve Borsa düştü. Tayvan doları yükseldi, 10 yıllık tahvil faizi geriledi. Ülkede gösterge endeks ise 2. günde de düştü.