KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Fed'in bu hafta düzenleyeceği toplantının öncesinde tahvil traderları, Fed'e enflasyon görünümüne ilişkin uyarıda bulundu. 

10 yıl vadeli enflasyon korumalı hazine tahvillerine (TIPS) olan talep, geçtiğimiz hafta düzenlenen ihalede dokuz yılın en düşük seviyesindeydi. Bazılarının "korkunç" gördüğü satışlar, piyasalarda enflasyon oranı beklentilerini yaklaşık dört baz puan aşağı çekti ve bu düşüş, Haziran ayının ortalarından bu yana olan en büyük günlük düşüş oldu. Piyasalar, fiyatların altında yatan eğilimin yüzde 2'lik hedefin aşağısında kaldığı yorumunda bulunmanın "erken" olduğu açıklamasında bulunan Fed Başkanı Janet Yellen ile ters düşüyor.  

Japonya ve Avrupa merkez bankalarının politikalarında büyük ölçüde değişiklik yapmamalarının ardından traderlar, Fed yetkililerinin 25-26 Temmuz'da toplanmalarından sonra bankanın sıkılaşma gidişatını yavaşlatmasına ilişkin ipuçları arıyor. Fed'in 2017'de üç kez faiz artırmaya sadık kalmasının önündeki en büyük engel, büyüme hızı 2015'ten bu yana olan en düşük seviyesine inen çekirdek TÜFE. 

BMO Capital Mearkets sabit gelirli menkul kıymet stratejisti Aaron Kohli, "Kimse enflasyondan fazla bir şey beklemiyor ve bu Fed'in hareket etmesini engelliyor" dedi ve "Çekirdek TÜFE'nin istikrarlı bir şekilde aşağıda kalmasının enflasyon görünümünü mucizevi bir şekilde iyileştireceğine inanmak zor" diye konuştu. 

Advertisement