Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Son dönemde rekor üstüne rekor kıran Dolar/TL yeni güne de alıcılı başlamasının ardından 3.90'lı seviyelere geriledi. Kur Fitch'in Türk bankalarına ilişkin haberi sonrası yeniden yükselişe geçerek 3.92'ye çıktı. TL, 24 gelişen ülke para birimi arasında en çok düşen 3. para birimi oldu.

Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch ABD'deki Zarrab davasına ilişkin yürütülen soruşturmanın Türk bankalarını negatif not baskısı altında bırakabileceğine dair uyardı. Kuruluş ayrıca bu yıl için büyüme tahminini %5.5'te tutarken enflasyon tahminini %9.5'ten %10.9'a çıkardı. 


FED TUTANAKLARI ETKİSİ

Dün erken saatlerde dolar/TL 3.9826, Euro/TL de 4.67 ile tarihinin en yüksek seviyesini görmüştü. Fed’in dün akşam açıklanan toplantı tutanakları Aralık ayında faiz artırımına işaret etti. Yine tutanaklar, üyelerin enflasyon konusunda endişeli olduğunu da gösterdi. Dolar endeksi Fed tutanaklarının ardından yüzde 0,8 düşüşle 93,2 seviyesine, dolar/TL de 3.92'ye gerilemişti.

Kapital FX'ten Enver Erkan yolladığı bir notta "Kurun 3,91 seviyesi altında kapanışlar yapamaması, yeni yükselişlerin gelebileceğinin işareti olabilir. Bu durumda da 3,98 izlenecek ilk önemli seviyedir, kurda anlamlı gevşeme bu noktadan sonra 3,91 altında gerçekleşebilir." yorumuna yer verdi.

ABD piyasalarınn bugün tatil olması nedeniyle bir veri akışı bulunmuyor. Yurt içindeki siyasi ve jeopolitik gelişmeler takip edilecek.