Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Bloomberg HT'deki Yatırım Kulübü programına konuk olan Azimut Portföy Genel Müdürü Murat Salar Türk varlıklarının 2017'de iyi performans gösterdiğini, yılın ilk 4-5 ayında da TL varlıklar için pozitif olduğunu belirtti.

Dış koşulların da destekleyici olduğunu belirten Salar  "Türkiye risklerini azaltıyor. Suriye konusu pozitif ilerliyor gibi görünüyor..Biz 2018'de de Türk varlılarının değer kazandığı bir dönem olacağını düşnüüyoruz" ifadelerini kullandı.

Reel efektif döviz kuruna bakıldığında Türk Lirası'nın çok ucuz göründüğünü kaydeden Salar Merkez Bankası'nın uyguladığı para politikasının 'sıkı' para politikası olduğuna dikkat çekti.

Enflasyonu etkileyen en önemli parametrenin kur olduğunu belirten Salar kurun yükselişinde de ekonomi dışında çok etken olduğunu ifade etti. Salar "Eğer kurda stabilizasyon sağlanırsa ben nisan sonuna kadar enflasyonda ciddi gerileme göreceğimizi zannediyorum..Uluslararası yatırımcı açısından cazip bir Türkiye pazarı görünüyor. O yüzden yılın en azından ilk 4-5 ayında TL varlıklarını pozitif görüyoruz, Dövizden ziyade TL yatırımını tavsiye ediyoruz" değerlendirmesini yaptı.