Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL
Asya hisse senetleri, Japonya ve Güney Kore'de çelik üreticilerinin hisselerinin ABD Başkanı Donal Trump'ın çelik ve alüminyum ithalatına gümrük vergisi getirileceğine ilişkin açıklamasının ardından değer kaybetmesi ile birlikte, dördüncü günde de geriledi
 
MSCI Asya Pasifik Endeksi yüzde 1.2 düşerek, Hong Kong saatiyle 10:44'te 173.67'ye geriledi ve yaklaşık 1 aydır en uzun düşüş dönemini gerçekleştirmeye yöneldi.
 
Japonya'da Topix Endeksi yüzde 2.2 kadar düşerek, Şubat ayı başlarında gerçekleşen piyasa düzeltmesiyle toparladığı kazancını sildi. JFE Holdings Inc. ve Kobe Steel Ltd., yüzde 3'den fazla düşen Asya'daki çelik üreticileri arasında yer aldı. Hong Kong’da Hang Seng Endeksi, Tencent Holdings Ltd. ve China Construction Bank Corp'taki düşüşlerin etkisiyle, yüzde 1.7 düştü. Hindistan piyasası tatil nedeniyle kapalıydı.
 
Partners Capital International Ltd. CEO'su Ronald Wan olası gümrük vergisine atıfta bulunarak, "Kısa vadede, piyasa Trump'ın sert ticaret politikalarından kendini koruyamayacak" dedi ve "Yatırımcılar bunun ABD'nin Asya'daki ticaret ortaklarını etkileyip etkilemeyeceği konusunda endişeli" ifadesini kullandı. 
 
 Piyasalar
 
*Topix Endeksi yüzde 2 ve Nikkei 225 Endeksi ise yüzde 2.7 geriledi. 
 
*Toyota yetkilileri Trump'ın gümrük vergisi uygulamasının oto üreticileri "olumsuz bir biçimde" etkileyeceğini söyledi.
 
*İşsizliğin azalması ve Tokyo'da enflasyonun artması , Japonya Merkez Bankası(BOJ) için olumlu bir sinyal oldu. 
 
*Hang Seng Endeksi yüzde 1.2 gerilerken, Hang Seng Chine Enterprises Endeksi yüzde 1.5 ve Şanghay Composite Endeksi yüzde 0.6 düştü.
 
*Güney Kore'de Kospi Endeksi yüzde 1.5, Kospi 200 Endeksi yüzde 1.7 aşağı yönde hereket etti.
 
*Avustralya'da S&P/ASX 200 yüzde 0.9 gerilerken, Yeni Zellanda'da S&P/NZX 50 yüzde 0.6 düştü