Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

İş Portföy Başekonomisti Nilüfer Sezgin Bloomberg HT'deki Küresel Piyasalar programına konuk oldu.

Fed Başkanı Jerome Powell'ın bu hafta ABD Kongresi'ndeki konuşmasını değerlendiren Sezgin, Powell'ın önceki Başkan Janet Yellen'a göre 'daha şahin' başlangıç yaptığını belirtti.

Sezgin buna gerekçe olarak iyileşen ekonomiyi göstererek şunları söyledi; "Yellen'in Başkanlık yaptığı dönemle bu dönemdeki gelişmeler farklılaşmaya başladı. ABD ekonomisi çok ciddi mali gevşemeyle karşı karşıya. Üstelik işsizliğin tarihi düşük seviyelerde olduğu bir dönemde..Veriler de enflasyonun yükseldiğine işaret ediyor.

Dolayısıyla Powell Yellen'a göre daha şahin bir başlangıç yaptı. Bu güçlü büyüme devam ettikçe riskler daha fazla faiz artışı yapılması yönünde ilerliyor"

BorsaDA BEKLENTİ

Sezgin küresel piyasalarda yükseliş devam ederse Borsa İstanbul'da da daha yüksek seviyelerin görülebileceğini kaydetti.

Sezgin "Küresel büyüme iyi gittiği sürece borsa performansının olumsuz dönmesini beklemek için neden yok. Büyüme iyi gidiyor, şirket karlılıkları da iyi gidiyor, küresel gidişat bizim borsamızın performansında belirleyici olacak. Orada yükseliş devam ederse bizim borsamızda da daha yüksek seviyeleri görebiliriz" şeklinde konuştu.