Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

09:00 Borsa İstanbul yükselişle açıldı

09:10 Dolar Endeksi (DYX) 4,5 ayın zirvesine yakın seyretti.

11:00 IMF, Türkiye'yi yeterli Döviz rezervi bulunmayın ülkeler arasında konumlandırdı.

 

11:15 TÜSİAD Başkanı Erol Bilecik, katıldığı bir televizyon programında "Enflasyon karşıtı politikada daha kararlı olunmalı" dedi.

11:40 İngiltere'de sanayi üretimi, Mart ayında yüzde 0.1 artarak beklentinin altında kaldı.

12:00 Uluslararası piyasalarda "emtia gurusu" olarak tanınan, dünyaca ünlü yatırımcı ve finans uzmanı Jim Rogers, "Türk lirasında bence daha çok jeopolitik sebepler etkili. Bu sizin komşusu olduğunuz alanla ilgili... Sorunu yaratan siz değilsiniz, sizin çevreniz" dedi.

 

13:30 Bill Gates, “Bir varlık sınıfı olarak, hiçbir şey üretmediğinizde yükselmesini bekleyemezsiniz. Kripto paralar daha büyük bir saçmalık teorisinin parçasıdır” dedi.

14:15 Bloomberg Uluslararası Ofisi, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı da dahil olmak üzere ekonomi bürokratları toplantısının yapılacağını aktardı. Kaynakların Bloomberg HT'ye yaptığı açıklamada bugün gerçekleştirilecek ekonomi bürokratları toplantısının rutin bir toplantı olduğu belirtildi.

15:00 Başbakan Yıldırım'ın geçtiğimiz günlerde bankaların konut sektörünü canlandırmak ve stokları eritmek için kampanya başlatacağını açıklamasının ardından Ziraat Bankası, Halkbankası ve Şekerbank faizleri indirdi.

 

15:30 ABD'de tüketici fiyatları otomobil maliyetlerindeki azalmayla beklentilerin altında arttı. TÜFE Nisan'da aylık %0.2, yıllık % 2.5 yükseliş kaydetti.

16:00 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ruhani ile görüştü. Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Erdoğan ile Ruhani'nin görüşmesinde, ABD'nin İran ile varılan nükleer anlaşmadan çekilme kararı ele alındı.

17:30 Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, ABD’nin İran’a karşı uygulamaya karar verdiği yaptırımların küresel arz talep dengesini etkileyebileceği uyarısında bulundu.

 

17:45 CHP'nin cumhurbaşkanı adayı olan Muharrem İnce, Hakkari'de düzenlediği mitingin ardından mal varlığını açıkladı.

20:30 Facebook hisseleri, Cambridge Analytica ile milyonlarca kullanıcısının kişisel bilgilerini paylaştığının ortaya çıkmasının ardından yaşadığı "sert" düşüşten toparlandı.

 

23:00 ABD borsaları yükselişle başladığı işlem gününü artıda kapattı

23:30 Uluslararası piyasalarda, ABD enflasyon verisinin beklentilerin altında kalmasıyla dolar geriledi, hisse senetleri yükseldi.