Advertisement
HABERLER ABONE OL

ING Bank Borçlanma Araçları ve Tahvil Stratejisi Küresel Başkanı Padhraic Garvey, Akıllı Para’da Gizem Uzuner’in konuğu oldu.

Ortadoğu ve Afrika bölgesinde sabit getirilerde en ilginç hikâyenin Türkiye’de olduğunu söyleyen Garvey, “Yılın büyük bir kısmı Türkiye için kötü geçti ve şu anda aslında Türkiye’de kısa vadede kalmak zor. Para biriminin daha da değerleneceğini düşünüyorum ve şu anda Türkiye faizlerde çok iyi bir ortam sağlıyor. Bu durumda yatırımcıların karar vermesi gerekiyor; çünkü Türkiye’de uzun vadede yatırım yapmak için cesur olmaları gerekiyor. Kısa vadede değil ancak uzun vadede kalınmasını gerektiğini düşünüyorum” dedi.

TCMB’nin gelecek toplantıda faiz kararı ve enflasyon hakkındaki görüşlerini de paylaşan ING Bank stratejisti, “Para biriminden dolayı getirilerin yüksek olması ve yüksek enflasyondan, TCMB bu ayki toplantıda faiz artırımı gidebilir. Son enflasyon oranı yüzde 24 geldi ve görünüşe göre Türkiye birkaç çeyrek boyunca yüzde 25 civarında yüksek enflasyonla mücadele edecek. Bu zor bir durum, Merkez Bankası faiz arttırmak zorunda kalacaktır. Bir süre sonra faiz oranları azalmaya başlayacaktır” diye ekledi.

Uzun vadede Türkiye’de enflasyonun düşmesini beklediklerini de sözlerine ekleyen Garvey, ”Önümüzdeki yılın sonu enflasyon yüzde 20’ye, bir sonraki yıl da yüzde 15’e düşmesini bekliyoruz” dedi.