Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği (TSPB) Başkanı Erhan Topaç Türkiye Sermaye Piyasaları kongresi'nde Bloomberg HT'nin sorularını yanıtladı.

Sermaye piyasaları için dönüm noktasında olunduğunu belirten Topaç sermaye piyasalarının gelişimi için yaptıkları çalışmalardan bahsetti. Topaç "Eylül'de raporlar hazırladık, bir arama konferansıyla da tüm paydaşların görüşlerini aldık. Gelecekteki trendleri de inceleyip yeni öneriler de oluşturacağız. Daha sonra yeni atılımlar yapacağız ve sermaye piyasalarının Türkiye ekonomisine daha fazla katkıda bulunması için çabalarımızı arttıracağız" diye konuştu.

2018'in ilk yarısının halka arz konusunda son 10 yılın en iyi dönemi olduğuna dikkat çeken Topaç "toplam ilk yarıda kabaca 14 milyar TL kaynak yaratıldı. 2. yarı çok dalgalı bir dönem geçirdik. Bu sene bu civarlarda kapanabilir.

Biz gelecek yılın ilk yarısından itibaren halka arzda yeniden bir tempo oluşmasını bekliyoruz. Önerimiz; halka açılacak şirketlere bazı özel hakların tanınması..Örneğin kurumlar vergisinde oran değişikliği gibi, bunlar da yapılırsa sermaye piyasasının daha fazla önem kazanacağı, halka arzın artacağı bir döneme gireceğiz" ifadesini kullandı.