Advertisement
HABERLER ABONE OL

BDDK,  Finansal Kurumlar Birliği üyelerinin 2019 yıl sonuna kadar ödenmiş sermayeleri 30 milyon TL'ye yükseltmeleri talebinde bulundu.

Finansal kuruluşların sermayelerini güçlendirme adımları gelmeye devam ediyor.

BDDK, üretici fiyat endeksindeki artış gerekçesiyle finansal kuruluşların ödenmiş sermayelerini üçte bir oranında artırmaları talebinde bulundu.

BDDK'dan Finansal Kurumlar Birliği üyelerine gönderilen yazıda, üyelerin 2019 yıl sonuna kadar ödenmiş sermayelerini 20 milyon TL'den 30 milyon TL'ye yükseltmeleri istendi.

Leasing, faktoring ve finansman şirketlerinden oluşan Finansal Kurumlar Birliği'nin 97 üyesinin 1 yıl içerisinde sermaye şartını sağlayamaması durumunda lisansı iptal edilecek.

BloombergHT'ye konuşan sektör temsilcileri, sektörde faaliyet gösteren şirketlerin bir kısmının bu şartı sağlamadığını belirttiler. Sektörde en büyük ağırlığa sahip faktoring sektöründeki küçük şirketlerin ayıklanması açısından doğru bir hamle olduğunu kaydeden kaynaklar, 60 faktoring şirketinden 20'sinin ödenmiş sermayesinin 30 milyon TL'nin altında olduğunu, 10 faktoring şirketinin bu şartı sağlamasının mümkün olmadığını ifade ettiler.

Geçtiğimiz günlerde BDDK, finansal kuruluşlara gönderdiği yazıda çekirdek sermaye yeterlilik rasyosu yüzde 12'nin altında olan bankaların temettü dağıtmaması tavsiyesinde bulunurken temettü dağıtım gerekçelerini sıralamalarını istemişti.


Ceren Dilekçi / BLOOMBERG HT