Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Hedge fonu yöneticisi Paul Tudor Jones, düşen emtia fiyatlarının yavaşlayan ekomoiyi tehdit etmesi nedeniyle Fed'in 2019'da büyük bir ihtimalle faiz artırımına gitmeyeceğini belirtti.

Jones, Pazartesi günü CNBC ile gerçekleştirdiği mülakatta “2019'da faiz artırımına gideceklerini düşünmüyorum.” dedi.

Emtia fiyatlarındaki düşüşün ekonomi üzerinde deflasyonist baskı oluşturduğunu belirten Jones, ben her zaman emtia fiyatlarına bakarım çünkü çok iyi bir öncü gösterge.” dedi.

Piyasalarn büyük bir ihtimalle gelecek yıl “çok fazla volatilite” göreceğinin altını çizen Tudor Investment Corp.'un kurucusu gelecek yıl yüzde 10 aşağıya ya da yüzde 10 yukarıya gidebilecek çift taraflı bir piyasa öngördüğünü vurguladı.

Jones, “muhtemelen büyük bir küresel kredi balonuyla karşı karşıyayız” dedi ve olası negatif etkisini hafife almadığını umduğunu belirtti.

Ünlü hedge fonu yöneticisi, Pazartesi günü New York'ta gerçekleştirdiği ayrı bir mülakatta 2019 yılında yüksek piyasa volatilitesinin uzun vadeli pozisyon tutan yatırımcılardan çok traderlara fayda sağlayabileceğini ifade etti.

Bu, sadece tutmaktansa trader olmak için daha iyi bir zaman olabilir. Çok fazla miktarda trend olur mu bilmiyorum. Çok fazla gidiş gelişin yaşanacağı aşırı volatil bir dönem olabilir.” diyen Jones, gelecek yılı küresel resesyonu getiren finans krizi öncesi hisse senetlerinin zirveye tırmandığı 2007'yle kıyaslıyor.

Jones, “2007'de ekonomi dağılıyordu ama hisse piyasası Ekim'e kadar harika performans gösterdi. Yine öyle bir senaryo yaşanabilir mi? Bence gerçekten mümkün.” şeklinde değerlendirmede bulundu.