Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Hindistan Merkez Bankası Başkanı'nın sürpriz istifa haberi ve dolardaki yükselişle Hint rupisi ve Endonezya rupisi geriledi. Gelişen ülke tahvilleri görece düşük seyrederken Borsalar yükseldi.

Hindistan Merkez Bankası Başkanı Urjit Patel hükümetle görüş ayrılığı yaşamasından birkaç ay sonra istifasını açıkladı. Bu durum, Hint varlıklarının sert düşüşüne neden oldu. Ancak daha sonra rupi ve borsalar kayıplarının bir kısmını geri verdi.

Dolar rupi karşısında %0.6 değer kazandı. Bloomberg Dolar Spot Endeksi dünkü %0.5 yükseliş sonrası %0.1 düştü. 10 yıllık ABD tahvil faizi 1 baz puan artarak %2.87'ye çıktı.

Offshore ve onshore yuan yükselirken Endonezya tahvilleri düştü. 10 yıllık tahvilin faizi 5 haftanın zirvesine çıktı.

MSCI EM Asya Endeksi 5 günlük düşüş sonrası yatay seyretti.

Dolar Endonezya rupisi karşısında %0.3 değerlendi. Malezya ringiti 5. günde de düşerek bir aydan fazla sürenin en uzun süreli düşüşünü kaydetti. Dolar, won karşısında ise %0.2 yükseldi.  

Nomura  Kıdemli Asya FX Stratejisti Ken Cheung, "Beklentiden güçlü yuan fixing'i Asya'da gelişen ülke paralarının stabilize olmasını destekledi. Hindistan MB'nin istifası ise belirsizliğe neden oldu ve tahvil piyasalarında negatif fiyatlanacak." diye konuştu.