Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Hafta başından bu yana dar bantta dalgalalanan Dolar/TL yeni güne 5.30 seviyelerinde başlayıp düşüşe geçti. Kur bugün en düşük saat 14:53'te 5.2894'ü gördü.

Fed Başkanı Jerome Powell dün ABD Kongresi'ndeki sunumunda "sabırlı” duruşu tekrar vurguladı. Powell "Düşük enflasyon baskıları ve bahsettiğimiz aşağı yönlü riskler nedeniyle şimdi sabırlı olup izleme ve durumun nasıl evrileceğini bekleyip görme zamanı" ifadelerini kullandı.

Sunum sonrası ABD Borsaları düşüşle kapandı, dolar küresel piyasalarda da üç haftanın düşüğüne yakın seyretti. Dolar/TL ise dün en düşük 5.2940'a geriledi.

Bu sabah Euro/TL 6.03'te, sepet kur ise 5.66'da seyrediyor. Tacirler Yatırım Araştırma Müdürü Özlem Bayraktar Gökşen Bloomberg HT'ye Powell'ın hala gelişen ülkeleri destekleyici mesajlar vermeye devam ettiğini belirtti. 

PİYASALARDA BUGÜN

Fed Başkanı Powell bugün de Temsilciler Meclisi Finansal Hizmetler Komitesi'nde sunum yapacak. Yurt içinde ekonomik güven endeksi, ABD'de toptan eşya stokları ve fabrika siparişi verileri takip edilecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkanı Trump’ın başdanışmanı Kushner’in bugün görüşmesi bekleniyor. Öte yandan ABD Başkanı Donald Trump'ın Kuzey Kore Lideri Kim Jong-un ile Vietnam'da yapacağı görüşme de piyasaların radarında olacak.