Advertisement
TEKNOLOJİ ABONE OL

İSTANBUL (A.A) - 10.02.2011 - Vodafone, android işletim sistemli Vodafone 945'i, Türkiye'de satışa sundu. Vodafone 945, Türkiye'de bine yakın Vodafone Cep Merkezleri'nden 31 Mart 2011 tarihine kadar, faturalı Cep Avantaj tarifeleri ile kampanya dahilinde, 24 ay boyunca ayda 1 liraya alınabiliyor. Kampanyaya katılan abonelere ilk ay 1 GB internet, hediye olarak sunuluyor.

Vodafone Türkiye Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Öğüt, düzenlenen basın toplantısında, Türkiye'deki mevcut telefonların yüzde 7'sinin akıllı telefon olduğunu ve bu oranın 4 milyon adede karşılık geldiğini kaydetti.

Öğüt, 3G'nin birinci yıl dönümünde, ''Türkiye'de ilk operatör markalı akıllı telefon'' olarak ayda 1 liraya satışa sunulan Vodafone 840'ın büyük ilgi gördüğünü belirtti.

Aralık ayı itibariyle Vodafone markalı cihazların, Vodafone Cep Merkezlerinde satılan tüm telefonlar arasında yüzde 6,4 oranında satış oranıyla en çok satan üçüncü marka olduğunu belirten Öğüt, ''Şimdi çıtayı biraz daha yükseltiyoruz. Hem teknik kapasitesi, hem de şık tasarımı ile pazarda iddialı olacağını düşündüğümüz akıllı telefon Vodafone 945'i tüketicilerimiz mobil olarak her yerden 'süper internet'e rahatça bağlansın diye, ayda 1 liraya Türkiye'de kullanıma sunuyoruz. 2010'un sonunda dünyada satışa çıkan bir cihazı, çok kısa süre içinde Türkiye'ye getirmekten dolayı mutluyuz'' dedi.

Ögüt, geçen yıl Vodafone markalı akıllı telefonların Vodafone Cep Merkezlerinde satılan akıllı telefonların yüzde 21'ini oluşturduğunu dile getirerek, bu yıl bu oranı yüzde 30'un üzerine çıkarmayı istediklerini söyledi.

Vodafone Türkiye Terminal Bölüm Başkanı Orkun Yücel Kubanç, soruları yanıtlarken, bu yıl Türkiye'de pazara, ağırlıklı android işletim sistemli yeni akıllı cihazlar sunacaklarını belirtti.

-VODAFONE 945-

Bu arada, Vodafone 945'in tanıtım toplantısının yapıldığı Beyoğlu'nda, 1 lira karşılığında alınabilecek simit, kestane gibi ürünlerin tüketicilere hediye olarak dağıtıldığı sokak aktiviteleri düzenlendi.

Google'ın mobil işletim sistemi Android ile çalışan Vodafone 945, 3G, 3,2 inç dokunmatik ekran, 5 megapiksel kamera, GPS, Wi-Fi ve Bluetooth bağlantıları, microSD kart desteği ile 16 GB'ye kadar genişletilebilen hafızası ve 512 MB dahili bellek kapasitesine sahip. Cihaz, kullanım şartlarına bağlı olmak kaydıyla ortalama 4 saat konuşma süresi ve yaklaşık 200 saat bekleme süresi sunuyor.

Sahip olduğu uygulamalar ile Facebook ve Twitter'a ''tek dokunuş''la ulaşmayı kolaylaştıran Vodafone 945, birden fazla e-posta hesabını yönetmeyi ve ''push e-mail'' özelliği ile e-postaların anında cep telefonuna gelmesine olanak tanıyor.

Telefondaki GPS özelliği ile ''Vodafone Etrafımda Ne Var?'' uygulaması kullanılarak, en yakın sağlık, alışveriş, eğlence yerlerini keşfetmek, Google Maps ve FourSquare gibi konum tabanlı servisleri kullanmak mümkün oluyor.