Advertisement
SEKTÖR HABERLERİ ABONE OL

Basılı ve külçe halinde olmayan kuyum satışlarında 4 aya kadar taksitlendirme imkanı tanındı. Konuya dair Bloomberg HT'ye değerlendirme yapan İstanbul Kuyumcular Odası Başkanı Mustafa Atayık, taksit sayısının daha da artırılması gerektiğini belirtti. Atayık "düğün sezonu başlıyor, daha fazla taksit olması bizim için daha ileri bir adım olacak, bunun için de yetkililerle görüşüyoruz. Beklentimiz kuyumculukta da taksitin artırılması, bunun da olması sektörü de olumlu etkileyecektir.

Bir burma bilezik 3 - 5 bin TL arasında, asgari ücretli insanlar bunu 4  taksitle ödemekte bile zorluk çekiyor, en azından 9 taksit olması daha iyi olabilir..Taksit sayısının artırılması canlılık getirecek" dedi.

Atayık düzenlemenin düğün sezonunun başlamasıyla olumlu yankılarının görüleceğini kaydetti.

Ziynet altın, gram altın, külçe altında taksit olmadığını hatırlatan Atayık "bu da olumlu çünkü katma değer işçiliği olan olan ürünlere taksit getirildi." ifadesini kullandı.   

İstanbul Mücevherciler, Kuyumcular ve Sarraflar Derneği Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Yıldırımtürk de kararın sektör için rahatlatıcı olduğunu söyledi.