Advertisement
HABERLER ABONE OL

İstanbul Sanayi Odası Başkanı Erdal Bahçıvan, İSO Meclisi Haziran ayı olağan toplantısında konuştu..Bahçıvan, 30 Haziran'da sona erecek olan imar barışı ödemeleri için uzatma ve taksitlendirme kolaylığı sağlanması çağrısında bulundu.

Sanayinin imar sebebiyle iskan ve ruhsat alamaması nedeniyle iskansız binalar için kalıcı bir çözüme ihtiyaç duyduğunu her fırsatta dile getirdiklerini kaydeden Bahçıvan, "Sanayinin toplam inşaat alanı fazla olduğundan yüksek başvuru bedelleri çıkmıştır ve içinde bulunduğumuz ekonomik koşullar nedeniyle müeyyidelerini yerine getiremeyen firmalarımız olduğunu biliyoruz" diye konuştu.

Her ne kadar imar barışı için başvuru süresi dolmuş olsa da kısa süreli bir uzatma ve taksitlendirme kolaylığı ile söz konusu imkandan daha fazla sanayicinin yararlanabileceğini belirtti.

"EMLAK SANAYİ MODELİYLE FİNANSMAN KAYNAĞI HEBA OLMAZ"

Sanayicilerin özellikle gelişmiş bölgelerde yaptığı yatırımlarda sermayesinin büyük bölümünü yüksek bedelli arsa ve gayrimenkul yatırımına harcadığını bildiren İSO Başkanı gelecek yıllar için kullanılması gereken finansman kaynağının heba edildiğini söyledi. Bahçıvan, 'Emlak Sanayi Modeli'yle uygun devlet arazilerinin ve üzerine kamu tarafından inşa edilecek fabrika binalarının sektörlere göre şirketlere uzun süreli kiralam yöntemiyle tahsis edilmesinin bu soruna kalıcı çözüm olacağını sözlerine ekledi.

CEREN DİLEKÇİ/BLOOMBERG HT