Bloomberght
Bloomberg HT Haberler "Kimsesizlerin cenazesi, kadavra olarak kullanılmalı"
HABERLER

"Kimsesizlerin cenazesi, kadavra olarak kullanılmalı"

  • Türk Anatomi ve Klinik Anatomi Derneği Başkanı Prof. Dr. Şeker, "Sahipsiz kimselerin cenazelerinin, eğitim ve araştırma amaçlı, tıp fakültelerinde bekletildikten sonra değerlendirilmelerini ve ondan sonra defnedilmelerini talep ettik. Bu konuda çalışmalar devam ediyor" dedi

Giriş: 07 Mart 2014, Cuma 07:25
Güncelleme: 07 Mart 2014, Cuma 07:30

Türk Anatomi ve Klinik Anatomi Derneği Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Şeker, kadavra ithali yerine özellikle sahipsiz kimselerin cenazelerinin eğitim ve araştırma amaçlı tıp fakültelerine kazandırılması gerektiğini belirterek, "Bu konuda çalışmalar devam ediyor" dedi.

Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü de olan Şeker, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tıp fakültelerinde kadavranın önemli bir ihtiyaç olduğunu vurgulayarak, bu konuda bağışların artması gerektiğini ifade etti.