Advertisement
KRİPTO PARA ABONE OL

Dünyanın en büyük kripto para yonga üreticisi Bitmain Technologies Ltd.'nin Hong Kong'daki ilk halka arz başvurusu zaman aşımına uğradı.

Hong Kong hisse senedi Borsasının internet sitesinde yer alan bilgilere göre dijital para madenciliği şirketinin ilk Eylül ayında yaptığı borsaya kotasyon başvurusunun süresi Salı günü doldu. Bloomberg News'e göre Beijing merkezli şirket 3 milyar dolar kaynak toplamayı hedefliyordu.

Bitmain'in internet sitesinde Salı günü yapılan açıklamada, “Kripto para ve blockchain sektöründe çok büyük potansiyel olmasına karşın hala değerini kanıtlayan görece genç bir sektör olduğunu anlıyoruz. Düzenleyici otoritelerin, medya ve halkın bu genç sektör için daha kucaklayıcı olmasını umuyoruz.” dendi.

Açıklamada şirketin listelenme başvurusu çalışmasına ileride uygun bir zamanda yeniden başlayacağı belirtildi. Ayrıca Salı günkü açıklamaya göre Bitmain'in yeni CEO'su Haichao Wang oldu.

Bitmain, Hong Kong'da listelenme konusunda engellerle karşılaşan ikinci kripto donanım şirketi. Sektör, Bitcoin'un sert düşüşünün etkisiyle borsa yatırımcısı çekmekte zorlanıyor. Hong Kong'lu düzenleyicilere göre kripto para şirketlerinin halka arzı için erken olduğu belirtiliyor.

Bitmain'in daha küçük bir rakibi olan Canaan Inc., Hong Kong başvurusunun süre aşımına uğramasının ardından ABD'de hisse satışını değerlendiriyor. Üç şirketin en küçüğü olan Ebang International Holdings Inc. ise hala Hong Kong'da listelenme beklentisini koruyor.