Advertisement

Asya hisse senetleri üç günlük yükselişin ardından yatırımcıların koronavirüs salgını hafiflediğinde ekonomilerin ne zaman yeniden güç kazanacağı konusunu değerlendirmesiyle Perşembe günkü işlemlerde karışık bir seyir izledi.

Tokyo hisse senetleri geriledi. Hong Kong ve Sydney hisseleri sınırlı yükseldi. Birçok ülkede Cuma günü tatil nedeniyle piyasaların Cuma günü kapanacak olmasından dolayı hacimler düşük kaldı. S&P 500 Endeks vadelileri, endeksin yüzde 3.4 yükselerek Mart düşüğünden bu yana yüzde 20 artmasının ardından dalgalandı. Cezayir'in OPEC+'in Perşembe günü planlanan acil toplantısında günlük 10 milyon varillik arz kısıntısını tartışacağını doğrulaması sonrasında petrol fiyatları tırmandı. ABD Hazine tahvili faizleri Çarşamba günkü yükselişinin bir kısmını geri verdi.

Quadratic Capital LLC CIO'su Nancy Davis, "Bu, ekonominin ne zaman yeniden açılacağı ve ne hızda ne olacağıyla ilgili bir soru. Henüz tehlike geçmedi." dedi.

Beyaz Saray'ın üst düzey sağlık danışmanları, gidişatın sabit kalması durumunda ABD ekonomisini gelecek haftalarda güvenli bir şekilde yeniden açmak için medikal kriterler geliştiriyorlar. Koronavirüs İngiltere, Belçika, New York ve New Jersey'de rekor sayıda can aldı. İtalya ve İspanya'da yeni vaka sayısı birkaç günlük düşüşün ardından yeniden tırmandı.

ABD Ulusal Alerji ve Enfeksiyon Hastalıkları direktörü Anthony Fauci, koronavirüsle mücadelede dönüm noktasının bu haftadan sonra gelebileceğini söylemişti. ABD Başkanı Donald Trump, sosyal medya hesabından ekonominin olabildiğince erken açılması konusunda bir ileti paylaşmıştı. 

Won, Kore Merkez Bankası'nın politika faizini değiştirmeyerek geçen ayın beklenmeyen adımlarının ardından politika alanını korumayı tercih etmesinin ardından kazançlarını korudu.

Hisse senetleri

S&P 500 Endeks vadelileri Londra saatiyle 05:01'de fazla değişmedi. Dayanak endeks Çarşamba günü yüzde 3.4 yükseldi.
Japonya'da Topix Endeksi yüzde 0.9 düştü.
Hong Kong'da Hang Seng Endeksi yüzde 0.8 arttı.
Avustralya''da S&P/ASX 200 Enddeksi yüzde 1.8 arttı.
Şanghay Bileşik Endeksi yüzde 0.3 yükseldi.
Euro Stoxx 50 vadelileri yüzde 0.8 tırmandı.

Döviz

Yen yüzde 0.1 ekside dolar karşısında 108.97 seviyesinden işlem gördü.
Offshore yuan yüzde 0.1 düşüşle 7.0762'den alıcı buldu.
Euro/Dolar paritesi 1.0866'da fazla değişmedi.

Tahviller

ABD'de 10 yıl vadeli Hazine tahvillerinin faizi 2 baz puan azalarak yüzde 0.75'e geriledi.
Avustralya 10 yıllıklarının faizi 2 bp artarak yüzde 0.94'e yükseldi.

Emtia

ABD petrolünün varili yüzde 3.3 yükselişle varili 25.96 dolardan işlem gördü.
Altın yüzde 0.2 artıda onsu 1,649.25 dolar oldu.